Székletvizsgálat,Tumor,Daganat,Vitamin- és ásványianyag-hiány,puffadás oka,székrekedés oka,laboratórium,laborvizsgálatok,vérvétel

Labordiagnosztika vizsgálatok

Laborvizsgálatok - Gasztro Klinika

Laborvizsgálatok szerepe és jelentősége a gasztroenterológiai betegségek esetében

A GasztroKlinika a felnőttkori gyomor-bél rendszeri betegségek kivizsgálásával, kezelésével, valamint a gasztroenterológiai betegek gondozásával foglalkozik. 

 

Ennek részeként a gyomor és a bélrendszer endoszkópos vizsgálatait biztosítjuk éber és altatásos formában egyaránt, emellett pedig ultrahangvizsgálattal, speciális (hidrogén, metán és oxigén) kilégzési tesztekkel és teljes körű klinikai laboratóriumi vizsgálati háttérrel segítjük a tünetek hátterének, okainak tisztázását.

Corden – Laboratórium Hálózat

Elváltozások és gyulladások kimutatására: A gasztroenterológiai betegségek, mint például a gyomor-bélrendszeri gyulladások (pl. gyomorhurut, vastagbélgyulladás), gyakran járnak a vérben vagy a székletben tapasztalható elváltozásokkal. A laborvizsgálatok lehetővé teszik a gyulladásos folyamatok kimutatását és azok súlyosságának megítélését.

 

Vitamin- és ásványianyag-hiányok azonosítására: A gasztroenterológiai betegségek, mint például a gyomor- vagy bélrendszeri felszívódási zavarok, befolyásolhatják a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. A laborvizsgálatok segíthetnek a vitamin- és ásványianyag hiányok és elégtelenségek azonosításában.

 

Máj- és epehólyagbetegségek felismerésére: A máj- és epehólyagbetegségek esetén a májenzimek és az epefunkcióval kapcsolatos paraméterek megváltozása figyelhető meg a vérben. Ezek a változások fontos információkat szolgáltathatnak a diagnózishoz és a kezelés tervezéséhez.

 

Székletvizsgálatokra: A székletvizsgálatok lehetővé teszik a gyomor-bélrendszeri vérzések, fertőzések vagy emésztési problémák kimutatását. A székletminták alapján az orvosok képet kapnak a bélműködésről és az esetleges problémákról, így a hasmenés vagy székrekedés, illetve a puffadás okairól. 

 

Tumorok és daganatok kimutatására: Bizonyos laborvizsgálatok segíthetnek a gyomor-bélrendszeri daganatok és tumorok kimutatásában vagy követésében. Például a tumormarkerek vizsgálata lehetővé teszi a daganatok esetleges jelenlétének vagy változásainak figyelését.

 

A kezelések hatékonyságának nyomon követésére: A laborvizsgálatok segíthetnek az orvosnak abban, hogy monitorozza a kezelés hatékonyságát, és szükség esetén módosítsa a terápiát.

 

Vagyis a laborvizsgálatok segítik a megelőzés és korai felismerést, a pontos diagnózist, a kezelés hatékonyságának követését, az egészségi állapot monitorozását, az egészséges életmód támogatását

Sokan azt gondolhatják, hogy laborvizsgálatokat csak akkor érdemes kérni, ha konkrét bélrendszeri panaszokat vagy tüneteket észlelnek. Azonban fontos tudni, hogy a panaszok hiánya nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden rendben van a szervezetben.

 

Sok gasztroenterológiai probléma kezdetben tünetmentes lehet, vagy olyan enyhe jelekkel járhat, amelyek könnyen figyelmen kívül maradhatnak. Ezért ajánlott időnként, akár évente, panaszmentes időszakokban is elvégezni egy laborvizsgálatot.

 

A laboreredmények lehetővé teszik a korai eltérések és eltérések azonosítását a normálistól. Így lehetőség van időben beavatkozni, mielőtt egy probléma súlyosabbá válna. A laborvizsgálatok segítségével olyan potenciális problémákat is fel lehet fedezni, amelyek később kialakulhatnak. Ez lehetővé teszi az életmódbeli változtatásokat vagy korrekciókat a problémák megelőzése érdekében. A rendszeres laborvizsgálatok segítenek egyéni egészségi állapotunk jobb megértésében, jobban nyomon követhetők a változások és érthetővé válik saját egészségi állapotunk. A laboreredmények áttekintése lehetőséget ad az orvosnak vagy szakembernek, hogy tanácsot adjon az egészségi állapot fenntartásához vagy javításához, még akkor is, ha nincsenek aktuális panaszai.

corden logo kicsi

A GasztroKlinika laboratóriumi partnere a Corden International (Magyarország) Kft., a laboratórium hálózat több mint 20 éve a hazai labordiagnosztikai piac egyik meghatározó hazai szolgáltatója. 

 

A GasztroKlinika páciensei részére a Corden révén a ma elérhető, legkorszerűbb és legmegbízhatóbb labordiagnosztikai eszközök állnak rendelkezésünkre. A laborszolgáltató olyan fejlett technológiai vívmányokat alkalmaz, mint a mesterséges intelligencia, a nanotechnológia, és a microarray technológia. Folyamatosan keresi, és használja azokat az innovatív megoldásokat, amelyekkel ügyfeleinek a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani. 

 

A GasztroKlinika elkötelezett amellett, hogy segítse egészsége megőrzésében, bízunk benne, hogy tájékoztatónk segíti Önt abban, hogy értse és megértse a laborvizsgálatok jelentőségét.  Bíztatjuk arra, keresse fel szakorvosainkat panaszaival, illetve panaszok hiánya ellenére is, hogy figyelemmel kísérhesse egészségi állapotát.

Labor árak

Helicobacter kilégzési teszt
20.000 Ft
Nem található adat
H2+CH4 kilégzési teszt (laktóz, laktulóz, fruktóz)
  • laktóz vizsgálat
  • 28.000 Ft
  • laktulóz vizsgálat
  • 28.000 Ft
  • fruktóz vizsgálat
  • 28.000 Ft
    H2+CH4 kilégzési teszt (laktóz, laktulóz, fruktóz) két teszt elvégzése esetén
    53.000 Ft
    Nem található adat
    H2+CH4 kilégzési teszt (laktóz, laktulóz, fruktóz) három teszt elvégzése esetén
    75.000 Ft
    Nem található adat
    Genetikai vizsgálat (laktóz, coeliakia, stb.)
    20.000 Ft
    Nem található adat
    EKG (12 csatornás) vizsgálat
    6.000 Ft
    Nem található adat
    Laborvizsgálat mintavételének ára
    5.000 Ft
    Nem található adat
    Székletvizsgálat,Tumor,Daganat,Vitamin- és ásványianyag-hiány,puffadás oka,székrekedés oka,laboratórium,laborvizsgálatok,vérvétel

    Visszahívjuk Önt!

    Kérésére visszahívjuk, adja meg nevét, e-mail címét és telefonszámát, kollégáink 24 órán belül jelentkeznek.

    A küldés gomb megnyomásával elismerem, hogy elolvastam, megértettem és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot, mely alapján az oldal az adataimat kezeli.