Diabetológiai szakrendelés

diabetológiai szakrendelés

A cukorbetegség egyik késői szövődménye az autonóm neuropátia, amely a szimpatikus és paraszimpatikus idegek károsodását jelenti. Az autonóm idegrendszerhez tartoznak azok az idegek, amelyek szervezetünk automatikus, önkéntelen testfunkcióinak irányítását végzik, így károsodásuk számos funkciózavart okozhat. A megjelenő tünetek változatosak az érintett idegektől, a betegség súlyosságától függően. Érintett lehet a szív-ér rendszer (szédülés, vérnyomásváltozás, ritmuszavar), a vizeletkiválasztó rendszer (vizelettartási nehézség, inkontinencia), a szexuális működés, a bőr- és verejtékmirigyek működése (száraz bőr), az emésztőrendszer (gyomor-bél motilitászavar, csökkent savtermelés, epehólyag-ürülési zavar, reflux, hányinger, hányás, hasmenés).

 

Az emésztőrendszert érintő vegetatív idegkárosodás számos funkciózavart okozhat, amely különböző gyomor- és bélrendszeri tünet formájában nyilvánulhat meg. Az egyik leggyakoribb tünet a gastroparesis, ami a gyomor lassú ürülését jelenti. Ez korai telítettséget, puffadást, hányingert és hányást okozhat. A bélmozgások szabályozásának zavara miatt székrekedés vagy hasmenés is előfordulhat. Az autonóm neuropátia miatt az emésztés és a tápanyagok felszívódása is zavart szenvedhet. Mivel a 2-es típusú cukorbetegek többsége a középkorú vagy idősebb korosztályból kerül ki, így életkorukból adódóan egyéb gyomor- és bélrendszeri betegségek is előfordulhatnak.

 

A cukorbetegség hatékony kezelése érdekében elengedhetetlen a multidiszciplináris megközelítés, amely magában foglalja a diabetológusok és gasztroenterológusok szoros együttműködését. A GasztroKlinika diabetológiai szolgáltatása keretében elhivatott diabetológusok, gasztroenterológusok, belgyógyászok és dietetikusok nyújtanak átfogó és személyre szabott ellátást a cukorbetegek részére. Célunk az életminőség javítása és a betegség hatékony kezelése.

Szolgáltatásaink közé tartozik a cukorbetegség szűrése, diagnosztikája és kezelése, beleértve a legújabb gyógyszeres terápiákat és inzulinkezelési lehetőségeket, valamint a diabétesz szövődményeinek (neuropátia, nephropátia, retinopátia) megelőzésére irányuló szűrővizsgálatok megszervezését.

 

A GasztroKlinikán kiemelt figyelmet fordítunk a betegoktatásra és a kommunikációra annak érdekében, hogy pácienseink teljes körű tájékoztatást kapjanak betegségükről és a rendelkezésre álló kezelési lehetőségekről. Nemcsak a páciensek, hanem családtagjaik számára is lehetőséget biztosítunk arra, hogy megalapozott információkkal rendelkezzenek a cukorbetegségről és annak kezeléséről. Ezen ismeretek révén segíthetik szeretteiket a komplikációk elkerülése érdekében és az egészséges életmód jelentőségének megértésében.

 

A GasztroKlinikán megtanítjuk pácienseinket az önmenedzselési technikákra, beleértve a vércukorszint mérését, az inzulin beadását és más önálló kezelési módszerek alkalmazását. Ezzel támogatjuk pácienseinket abban, hogy magabiztosan éljék hétköznapjaikat, elfogadják az egészségi állapotuk miatti kihívásokat és megőrizzék életminőségük színvonalát.

 

A GasztroKlinikán elérhető rendszeres diabetológiai konzultációk biztosítják a folyamatos gondozást és támogatást. Budapesti magán gasztroenterológiai klinikánkon diabetológus, gasztroenterológus szakorvosaink és dietetikusaink szakértelmének köszönhetően átfogó és személyre szabott ellátást biztosítunk, amely magában foglalja az egyéni étrendi tanácsokat, az életmódbeli változtatásra irányuló javaslatokat, valamint a legújabb terápiás lehetőségek feltérképezését.

diabetológiai szakrendelés 1

Diabetológus

Dietetikusok

Diabetológiai szakrendelés árak

Dieteikai tanácsadás
30.000 Ft
Nem található adat
Dietetikai gondozás
25.000 Ft
Nem található adat
Dietetikai tanácsadás online
25.000 Ft
Nem található adat
Dietetikai gondozás online
20.000 Ft
Nem található adat

Visszahívjuk Önt!

Kérésére visszahívjuk, adja meg nevét, e-mail címét és telefonszámát, kollégáink 24 órán belül jelentkeznek.

A küldés gomb megnyomásával elismerem, hogy elolvastam, megértettem és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot, mely alapján az oldal az adataimat kezeli.